Yogapraktijk GAIA

Klik hier om de ondertitel te bewerken


Welkom bij Kirtan zingen

Kirtan/mantra zingen is een afwisseling van “meditatief zingen” en meer “naar buiten” zingen waarbij de mogelijkheid bestaat in kontakt te komen met diepere lagen in jezelf. Dit kan echter zowel bij het zachtere, als soms ook juist bij het hardere zingen, of juist bij de periodes tussen het zingen waarin het stil is.


Bij kirtan zingen mag je zingen zoals jij wilt, hard of zacht (ook als de anderen iets anders doen). Voel je vrij om te doen waar jij je goed bij voelt. Neuriën kan bijvoorbeeld ook.


Er is wat er is, er gebeurt wat er gebeurt en het is allemaal goed.


Kirtan begint vanuit de Stilte, rustig en langzaam, versnelt geleidelijk, wordt uitbundig, meeklappen, vertraagt naar het einde toe om uiteindelijk weer in de Stilte te verdwijnen.


De Stilte na het zingen is net zo belangrijk (zo niet belangrijker) dan het zingen zelf, de Stilte benadrukt wat je tijdens het zingen ervaren hebt. Het is dus fijner om tijdens de Stilte gewoon niets te doen.


Wil je even iets doen (verzitten, deken of kussentje halen, drinken, plassen etc) doe dat dan tijdens het zingen. Tijdens de stiltes wordt het een hoorspel voor de anderen en het verstoort de Stilte.


Er zijn geen teksten op papier, de woorden die we zingen, worden steeds vooraf gezegd.


Kirtan zingen is 1 keer in de 4 weken en de ochtend wordt verzorgd door Hansuman, Hans Beenhakkers. Hansuman zingt Kirtan/Mantra’s in call-response vorm, in combinatie met stembevrijding. Uitbundig en expressief én meditatief en verstillend. Alles mag er zijn in Vrijheid. Ervaring of mooie stem onbelangrijk. Ook Jij bent de volgende keer zeer welkom: 

Zonder Jou geen Kirtan!


Voor meer informatie over Hansuman en kirtan zingen, verwijs ik graag naar zijn mooie en informatieve website www.kirtan.nu


Data 2019: zie agenda


Tijdstip: inloop vanaf 9.45 uur, zingen van 10.00-12.15 uur en nazit met thee en iets lekkers.


De bijdrage is € 5,-